loading ...

Generalversammlung 2021

Beschreibung

Liebe Mitglieder, liebe Partner,

Bitte reservieren Sie sich bereits den 29. Juni 2021, um 16:00 Uhr, als Datum für unsere Generalversammlung.

Wir evaluieren derzeit die Möglichkeiten in Bezug auf das Format der Veranstaltung (virtuell oder vor Ort) und freuen uns, Ihnen sehr bald weitere Informationen zukommen zu lassen. 

Bitte beachten Sie, dass die Dokumente nach und nach auf unserer Website hinzugefügt werden.

Entdecken Sie unser Programm :
 

15h45Accueil des participants
16h00Partie officielle
16h30Potentiel de la technologie d’impression jet d’encre pour l’agroalimentaire 
Prof. Dr. Gioele Balestra, iPrint Center, HEIA-FR
16h40Entwicklung pflanzlicher / veganer Lebensmittel; Welche Herausforderungen, welche Marktaussichten und welche Verbrauchererwartungen?
Prof. Dr. Christoph Denkel (BFH-HAFL)
16h50Aperçu des nouvelles installations pilotes de Grangeneuve; opportunités pour le 
développement de nouvelles générations de produits végétaux 
Jean-Marc Tendon, Institut agricole de l’Etat de Fribourg, Grangeneuve
17h00Design tools for sustainable meat substitutes: an overview of different manufacturing techniques 
Prof. Dr. Michael Beyrer, HES-SO Valais-Wallis
17h10Pause
17h30Inspiration talk : les fermentations de précision pour le secteur laitier
17h50Q&A, échanges et discussions ouvertes avec les participants et les intervenants
18h15Apéro-réseautage (si possible)

Referenten

Michael Beyrer

Michael Beyrer

Michael Beyrer is a full professor at the University of Applied Sciences (UAS) of Western Switzerland where he heads the group “Food and Natural Products”. He received his ME (Dipl.-Ing.) in food technology in 1991 from the Humboldt-University Berlin (Germany) and PhD in 2007 from the Technical University Berlin (Germany).

His research interests are in the field of food process engineering and food physics. Cross-disciplinary R&D is key of many projects, with a specific orientation toward systems engineering. Current research focuses on technologies for manufacturing of plant-based food; functionalization of dairy proteins by combined thermal, mechanical, and electric effects; decontamination of powder with cold atmospheric plasma (CAP) and vacuum-steam-vacuum processing; and techniques for measuring flavour release kinetics.
Gioele Balestra

Gioele Balestra

Gioele Balestra is the Director of Research and Education of the iPrint Competence Center of the HEIA-FR.

He holds a master’s degree in Mechanical Engineering from ETH Zurich. After a short period as an engineer in a consulting company, he pursued a PhD in the Laboratory of Fluid Mechanics and Instabilities at EPFL on the study of multiphase and coating flows.

His current research is focused on the development of new digital printing and manufacturing technologies and processes.

Praktische Informationen

Datum :
Dienstag, 29. Juni 2021
Ort :
à définir
Zeit :
von 16:00 bis 18:15
Preis :
gratuit
Für den Event anmelden

NEWSLETTER